Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bezlepkový chlieb

20
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
múka bezlepková
100 g
polohrubá múka
100 g
ryžová múka
400 ml
vlažná voda
1 ks
vajce
1 KL
ocot
2 PL
cukor
1 PL
sušené mlieko
2 PL
guarová guma
2 PL
soľ
štipiek
kmín
3 PL
olej
2 PL
slnečnicové semienko
1 PL
sezamové semienka
5 g
sušené droždie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Všetky ingrediencie zmiešame s preosiatou múkou a premixujeme ručným šľahačom. Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
2.
Cesto potom premiesime rukou. Formu vymažeme tukom a vysypeme trochou múky. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi hodinu pri teplote 200°C. Ak máme domácu pekáreň, dá sa pripraviť aj v nej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mosha13
21.1.2014 10:12 | |
+20 -0
zdravím, chlebík vyzerá fajn, ale mám dotaz...píšete 100g polohrubá múka, ale aká? ....tiež vlastne musí byť bezlepková je viac druhov, tak aké by sa mali použiť?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.