Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivková torta

12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
tuk na pečenie
250 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
4 ks
vajce
300 g
hladká múka
1 balíček
práškový cukor
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
100 ml
smotana na šľahanie
100 g
mletý mak
trochu
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava

Okrem toho

500 g
slivky
2 PL
marhuľový džem

postup

1.
Palmarin vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme 100 ml smotany na šľahanie, mak, citrónovú kôru aj šťavu a vymiešame.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
3.
Slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme. Polovičky sliviek poukladáme na zarovnaný povrch cesta a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 až 50 minút. Počas pečenia formu zakryjeme alobalom.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Marhuľový džem zahrejeme, pomocou štetca ním potrieme slivky a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...