Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracia bašta

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
kuracie prsia
2 kg
zemiaky
3 ks
cibuľa
500 g
lečo
5 strúčikov
cesnak
korenie na kura
sladká paprika
soľ
olej
rozmarín

postup

1.
Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy.
2.
Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.).
3.
K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso.
4.
Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky.
5.
Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy.
6.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubi52
14.8.2013 18:56 | |
+11 -1
Vyskúšame!V´daka!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...