Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grilované hydinové závitky

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
10 ks
sušené slivky
2 ks
jarná cibuľka
8 ks
slanina
Marináda
1 PL
med
1 KL
sójová omáčka
1 KL
slivkový lekvár
1/2 liter
biele víno
olej

postup

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na menšie plátky, uložíme na dosku, prekryjeme mikroténovou fóliou a jemne poklepeme. Fóliu odstránime a rezne posolíme a okoreníme mletým bielym korením. Na každý rezeň dáme 1-2 slivky, kúsok očistenej a po dĺžke prekrojenej mladej cibuľky, zvinieme a spevníme špáradlom. Rozpustený med, sójovú omáčku, slivkový lekvár a víne dohladka vymiešame. Pridáme trošku oleja a podľa chuti posolíme. Marinádou natrieme závitky, uložíme na grilovací rošt a grilujeme 8-10 minút. Počas grilovania závitky otáčame a potierame marinádou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?