Pridať recept

Čokoládový dezert

ingrediencie

300 g
čerešne
6 ks
vaječný bielok
100 g
kryštálový cukor
50 g
hladká múka
1 PL
vajce
soľ

postup

Múku s kakaom, preosejeme do misy a posypeme polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný cukor a vanilkový cukor. Múku so snehom jemne zmiešame, aby sneh neklesol. Cesto vylejeme do otváracej tortovej formy, ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie a boky vymastili a vysypali múkou. Navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 20-25 minút. Vyberieme ho z rúry, po chvíli z formy a necháme vyhladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním ho môžeme potrieť vyšľahanou šľahačkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať