Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový dezert

ingrediencie

300 g
čerešne
6 ks
vaječný bielok
100 g
kryštálový cukor
50 g
hladká múka
1 PL
vajce
soľ

postup

Múku s kakaom, preosejeme do misy a posypeme polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný cukor a vanilkový cukor. Múku so snehom jemne zmiešame, aby sneh neklesol. Cesto vylejeme do otváracej tortovej formy, ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie a boky vymastili a vysypali múkou. Navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 20-25 minút. Vyberieme ho z rúry, po chvíli z formy a necháme vyhladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním ho môžeme potrieť vyšľahanou šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.