Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Plnené palacinky po maďarsky

4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
soľ
250 ml
mlieko
180 g
múka polohrubá
olej

Náplň

1 ks
cibuľa
2 PL
olej
400 g
hovädzie mäso mleté
soľ
čierne mleté korenie
2 KL
paprika
3 PL
paradajkový pretlak
150 g
kyslá smotana

Na dokončenie

1 ks
vajce
olej
200 g
kyslá smotana
petržlenová vňať

postup

1.
Vajcia rozšľaháme so soľou.Prilejeme mlieko,prisypeme muku a vymiešame hladke cesto:)....ktoré necháme asi cca 30 minutiek odpočívať:)Potom z neho na panvici potretej olejom upečieme tenučke palacinky:)
2.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobne kusky:) v hrnci rozohrejeme olej na ktorom ju opražíme:) Potom k nej pridáme mäsko a orestujeme:)
3.
Keď mäsko zosivie(zbelie) osolíme ho,okoreníme posypeme paprikou.Vmiešame k nemu pretlak trošku ho podlejeme a necháme asi 15 minutiek dusiť:) nakoniec pridáme smotanu:)
4.
Palacinky potrieme mäsovou plnkou:)Dva protiľahle konce každéhj palacinky preložíme cez náplň smerom k stredu.
6.
Trubičky obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom v struhanke:)
7.
Na rozohriatom oleji ich zo všetkých strán opečieme dozlata:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.