Pridať recept

Halušky ako príloha

ingrediencie

150 g
hladká múka
150 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
200 ml
vlažná voda
soľ

postup

Tradičná príloha k omáčkam, ktorá je hotová rýchlešie ako zemiaky či ryža. 

1.

Do misy dáme obe múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko dobre zmiešame. 

 
2.

Cesto pretlačíme cez haluškovač priamo do vriacej vody.

3.

Halušky uvaríme vo vriacej slanej vode (cca 12 minút). 

4.

Podávame napríklad s perkeltom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.