Pridať recept

Šišky plnené lekvárom

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
250 ml
vlažné mlieko
80 g
cukor
1 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
30 g
maslo
30 g
bravčová masť
35 g
droždie
3 PL
rum
štipiek
soľ
250 ml
olej na vyprážanie
250 g
slivkový lekvár
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame trochu cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vykvasiť.
 
2.
Múky, cukor a soľ spolu zmiešame a pridáme vajce, žĺtky, maslo s masťou a rum. Prilejeme kvások a dobre premiešame, podľa potreby ešte pridáme mlieko. Cesto vymiešame dohladka a dáme na teplé miesto vykvasiť.
3.
Vykysnuté cesto potom znovu premiesime a na pomúčenej doske z neho vyváľame asi 2,5 cm hrubý plát. Širším pohárikom potom vykrajujeme z cesta kolieska, ktoré necháme ešte trochu vykysnúť.
4.
Šišky potom vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Pri pečení musia byť však ponorené. Po upečení ich položíme na servítku, aby vysala prebytočný olej.
5.
Lekvár dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby zmäkol. Injekčnou striekačkou potom vstrekneme do šišky lekvár a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...