Pridať recept

Kalerábová polievka

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kaleráb
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľka jarná
1 ks
malý kúsok zelera
1/2 PL
maslo
1/2 liter
voda
podľa chuti
soľ, čierne korenie,rasca mletá
1/2 PL
vegeta

postup

Zeleninu umyjeme a očistíme. Kaleráb a zeler pokrájame na kocky, petržlen a cibuľku na kolieska. Na masle opečieme zeleninu, ochutíme vegetou, trošku podlejeme vodou a podusíme. Pridáme koreniny a dolejeme zvyšnú vodu. Varíme asi 15 minút, zelenina musí byť mäkká. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Do polievky môžeme dať drobnú cestovinu alebo vajíčko. Dobrú chuť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať