Pridať recept

Plnený kapustový list

8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
biela kapusta
500 g
bravčové mäso mleté
1 ks
cibuľa
2 ks
paradajkový pretlak
200 g
ryža dlhá
podľa chuti
soľ, vegeta,čierne korenie a sladká paprika
voda na podlievanie

postup

1.
Najprv si pripravíme kapustové listy. Kapustu umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť. Do kapusty (dole) vyrežeme tzv. klin. Jednoducho povedané vyrežeme hlúbik. Keď začne voda vrieť kapustné listy sa budú samé oddeľovať. Listy vyberáme na tanier a necháme vychladnúť.
 
2.
Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na lyžičke oleja. Pridáme červenú papriku. Ryžu premyjeme. Do misy dáme mleté mäso, ryžu a vychladnutú cibuľu. Pridáme koreniny a 1 pretlak. Dôkladne premiešame.
3.
Vychladnuté listy plníme plnkou. Ukladáme do vyššieho hrnca. Nakoniec vylejeme do hrnca pretlak a zalejeme vodou. Listy musia byť ponorené vo vode. Zaťažíme pokrievkou a zakryjeme. Dáme variť asi na 30 minút. Podávame s pečivom a kyslou smotanou alebo kečupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...