Jablková torta z kysnutého cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
50
g
kryštálový cukor
20
g
droždie
40
g
Hera
1
ks
vajce
1
dl
mlieko
soľ
Krém
2
balíčky
vanilkový puding
100
g
kryštálový cukor
1/2
liter
mlieko
150
g
Hera
50
g
strúhaný kokos
300
g
jablko
1/4
liter
voda
1/2
ks
šťava z citróna
3
ks
klinčeky
vanilka
postup
Z múky, rozpustenej Hery, vajca, kváska, soli, klinčeka a trosky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s Herou. Jablká nakrájame na plátky a krátko ich povaríme s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a klinčekom. Upečený, vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme polovicou krému. Zvyšným krémom ozdobíme vrch a boky torty a posypeme opraženým kokosom. Navrch úhľadne poukladáme plátky jabĺk a môžeme ozdobiť šľahačkou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.