Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablková torta z kysnutého cesta

ingrediencie

250 g
hladká múka
50 g
kryštálový cukor
20 g
droždie
40 g
Hera
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
soľ

Krém

2 balíčky
vanilkový puding
100 g
kryštálový cukor
1/2 liter
mlieko
150 g
Hera
50 g
strúhaný kokos
300 g
jablko
1/4 liter
voda
1/2 ks
šťava z citróna
3 ks
klinčeky
vanilka

postup

Z múky, rozpustenej Hery, vajca, kváska, soli, klinčeka a trosky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s Herou. Jablká nakrájame na plátky a krátko ich povaríme s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a klinčekom. Upečený, vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme polovicou krému. Zvyšným krémom ozdobíme vrch a boky torty a posypeme opraženým kokosom. Navrch úhľadne poukladáme plátky jabĺk a môžeme ozdobiť šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.