Pridať recept

Musaka

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
zemiaky
250 g
mleté mäso
1 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
štipiek
korenie
200 ml
mlieko
100 g
maslo
4 PL
hladká múka
štipiek
soľ

postup

1.

Mleté mäso, vajce, strúhanku a prelisovaný cesnak zmiešame, pridáme soľ a korenie a dobre premiešame.

 
2.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a v osolenej vode ich povaríme. Umytý baklažán nakrájame na kolieska.

3.

Maslo a múku vymiešame spolu do zápražkovitej hmoty, ktorú zriedime mliekom na kašu. Osolíme a asi 3 minúty varíme za stáleho miešania. Malé množstvo bešamelu potom nanesieme na dno zapekacej misy.

4.

Na bešamelovú vrstvu ukladáme plátky zemiakov, potom mäso, ktoré polejeme omáčkou. Na mäso ukladáme zemiaky a na ne baklažán. Na baklažán nalejeme bešamel a dáme piecť pri teplote 200°C asi 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...