Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka

ingrediencie

400 g
zemiaky
250 g
mleté mäso
1 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnak
trochu
soľ
štipiek
korenie
200 ml
mlieko
100 g
maslo
4 PL
hladká múka
štipiek
soľ

postup

1.
Mleté mäso, vajce, strúhanku a prelisovaný cesnak zmiešame, pridáme soľ a korenie a dobre premiešame.
2.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a v osolenej vode ich povaríme. Umytý baklažán nakrájame na kolieska.
3.
Maslo a múku vymiešame spolu do zápražkovitej hmoty, ktorú zriedime mliekom na kašu. Osolíme a asi 3 minúty varíme za stáleho miešania. Malé množstvo bešamelu potom nanesieme na dno zapekacej misy.
4.
Na bešamelovú vrstvu ukladáme plátky zemiakov, potom mäso, ktoré polejeme omáčkou. Na mäso ukladáme zemiaky a na ne baklažán. Na baklažán nalejeme bešamel a dáme piecť pri teplote 200°C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.