Jogurtový ríbezľový koláč
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
biely jogurt
1/4
hrnček
cukor
1/2
hrnček
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
červené ríbezle
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
1
PL
maslo
3
PL
krupicový cukor
4
PL
detská krupica
postup
1.
Jogurt, cukor a polohrubú múku s kypriacim práškom zmiešame do cesta. Dôkladne premiešame, aby v ceste nevznikli hrudky.
2.
Plech na pečenie potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto naň vylejeme a posypeme ovocím.
3.
Zo zmäknutého masla, cukru a krupice vymiešame posýpku, ktorú nadrobíme na ríbezle. Koláč dáme do rúry piecť na 20 minút pri teplote 190°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.