Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečený slivkový lekvár

ingrediencie

4 kg
slivky
0,7 kg
kryštálový cukor
4 PL
ocot

postup

Slivky vykôstkujeme, zomelieme, pridáme cukor a ocot. Vylejeme na plech s vyššími bokmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Keď začne masa vrieť, znížime teplotu v rúre na 140 °C a pečieme cca 3 až 4 hodiny, podľa toho aký hustý lekvár chceme. Občas premiešame, stačí raz za pol hodinu. S touto metódou už nemusíte neustále stáť nad sporákom a miešať, taktiež nebudete mať celú kuchyňu zaprskanú, pretože pri pečení lekváru masa v rúre vôbec neprská, len bubloce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
snezienka69
18.8.2016 13:18 | |
+5 -0
Ja to tiez tak robim uz roky,ale nikdy si nedo***m lekvar octom
Blankvers
11.9.2013 15:15 | |
+9 -0
Ja už roky robím tak, že slivky nemeliem, ale rozmixujem na mixéri. Je to rýchlejšie a pohodlnejšie pri tom istom efekte.
babkalidka
11.9.2013 17:46 | |
+5 -3
hej, ked sa rozmixujú je to rýchlejšie, a nekvapká ako pri mletí šťava
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+3 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...