Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečený slivkový lekvár

ingrediencie

4 kg
slivky
0,7 kg
kryštálový cukor
4 PL
ocot

postup

Slivky vykôstkujeme, zomelieme, pridáme cukor a ocot. Vylejeme na plech s vyššími bokmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Keď začne masa vrieť, znížime teplotu v rúre na 140 °C a pečieme cca 3 až 4 hodiny, podľa toho aký hustý lekvár chceme. Občas premiešame, stačí raz za pol hodinu. S touto metódou už nemusíte neustále stáť nad sporákom a miešať, taktiež nebudete mať celú kuchyňu zaprskanú, pretože pri pečení lekváru masa v rúre vôbec neprská, len bubloce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
snezienka69
18.8.2016 13:18 | |
+3 -0
Ja to tiez tak robim uz roky,ale nikdy si nedo***m lekvar octom
Blankvers
11.9.2013 15:15 | |
+6 -0
Ja už roky robím tak, že slivky nemeliem, ale rozmixujem na mixéri. Je to rýchlejšie a pohodlnejšie pri tom istom efekte.
babkalidka
11.9.2013 17:46 | |
+1 -1
hej, ked sa rozmixujú je to rýchlejšie, a nekvapká ako pri mletí šťava
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+2 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...