FOTORECEPT: Nebeské rezy
15
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
tégliky
kyslá pochúťková smotana
3
ks
stužovač šľahačky
3
ks
smotana na šľahanie
4
ks
vajce
1
ks
kypriaci prášok
1
dl
hnedý rum
200
g
práškový cukor
200
g
hladká múka
250
g
kryštálový cukor
10
PL
olej
3
balíčky
vanilkový puding
1
balíček
okrúhle piškóty
10
PL
voda
1
PL
marhuľový džem
1
ks
čokoláda na varenie
postup
1.
Cesto-žltky vymiešame s pr.cukrom, pridáme vodu, olej, múku s pr.do pečiva a sneh z bielkov. Dáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
2.
Krém-dáme variť mlieko, pridáme kr.cukor, v troche mlieka rozhabarkujeme puding ,uvaríme. Puding odstavíme a každú chvílku miešame mixérom. Keď je takmer vychladnutý, postupne po lyžičke pridávame pochúťkovú smotanu a stále mixujeme. Dáme na 10 min.do chladničky.
3.
Plát potrieme džemom. Dáme polovicu krému, namočíme piškóty, ale zľahka v rume s trochou kávy a ukladáme vedľa seba na krém, dáme ostatný krém.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.