Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie stehná s hubami

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehno
1 ks
zeler
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
karfiol
50 g
sušené huby
1 ks
cibuľa
1 šálka
mlieko
130 g
maslo
100 g
hladká múka
200 ml
šľahačková smotana
300 ml
mäsový vývar
ocot
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Huby namočíme na hodinu do mlieka. Stehná osolíme, koreňovú zeleninu a cibuľu olúpeme, nakrájame na slížiky a opečieme na 2 PL masla. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pod pokrievkou podusíme. Huby podusíme na masle. Karfiol uvaríme v osolenej vode.
2.
Zo 100 g masla a múky pripravíme zápražku, rozriedime ju vývarom a 5 minút povaríme. Omáčku precedíme a zmiešame s hubami a karfiolom. Všetko rozmixujeme, pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a octom, 2 minúty povaríme. Omáčkou prelejeme stehná a podávame spolu s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...