Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Maková bábovka bez múky

10
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
maslo
300 g
mletý mak
60 g
práškový cukor
180 g
kryštálový cukor
150 g
mleté lieskové oriešky
8 ks
vajce
2 štipky
mletá škorica
1 štipka
soľ
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Bábovkovú formu dobre vymažeme margarínom a poprášime múkou.
2.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Dôkladne vymiešame mixérom maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, štipkou soli a škorice. Po častiach vmiešame žĺtky. Rúru predhrejeme na 170°C.
3.
Vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom. Jednu tretinu snehu pomiešame so žĺtkovou masou potom opatrne vmiešame zvyšný sneh, pomletý mak a orechy.
4.
Vylejeme do formy a pečieme asi 70minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.