Pridať recept

FOTORECEPT: Domáci špenát

ingrediencie

500 g
čerstvý špenát
2 strúčiky
cesnaku
mlieko
1 PL
múku

postup

Umyjem si spenat. Vo vriacej vode ho povarim 1minutku, potom ho nadrobno nakrájam. Cesnak si nadrobno nakrájam a opražím na oleji. Pridám 1PL múku, potom pridám špenát a mlieko. Mlieka dávam toľko, aby mi ten špenát zakrylo. Povarím asi tak 5 minút a dám pár kvapiek octu, dochutím soľou a nechám to ešte takých 10 minút variť. Moja rada je, že treba občas miešať, aby zo spodu neprihorel.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...