Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kiwi koláč

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
6 ks
vajce
1 PL
voda
1 PL
olej
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 tégliky
kyslá smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
9 ks
kiwi
100 g
cukor
5 PL
šťava z kiwi
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Oddelené žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do peny, pridáme múku, olej, vodu. Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta.
2.
Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne naň nanesieme cesto a dáme piecť pri teplote 170°C, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
3.
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a vyšľahanou smotanou na šľahanie. Zmesou potrieme vychladený korpus.
4.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na smotanovú vrstvu. Želatínu uvaríme so šťavou z kiwi, pridáme cukor a vychladenú zmes nalejeme na koláč. Necháme do ďalšieho dňa stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...