Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kiwi koláč

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
6 ks
vajce
1 PL
voda
1 PL
olej
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 tégliky
kyslá smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
9 ks
kiwi
100 g
cukor
5 PL
šťava z kiwi
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Oddelené žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do peny, pridáme múku, olej, vodu. Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta.
2.
Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne naň nanesieme cesto a dáme piecť pri teplote 170°C, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
3.
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a vyšľahanou smotanou na šľahanie. Zmesou potrieme vychladený korpus.
4.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na smotanovú vrstvu. Želatínu uvaríme so šťavou z kiwi, pridáme cukor a vychladenú zmes nalejeme na koláč. Necháme do ďalšieho dňa stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...