Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kiwi koláč

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
6 ks
vajce
1 PL
voda
1 PL
olej
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 tégliky
kyslá smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
9 ks
kiwi
100 g
cukor
5 PL
šťava z kiwi
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Oddelené žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do peny, pridáme múku, olej, vodu. Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta.
2.
Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne naň nanesieme cesto a dáme piecť pri teplote 170°C, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
3.
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a vyšľahanou smotanou na šľahanie. Zmesou potrieme vychladený korpus.
4.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na smotanovú vrstvu. Želatínu uvaríme so šťavou z kiwi, pridáme cukor a vychladenú zmes nalejeme na koláč. Necháme do ďalšieho dňa stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...