Pridať recept

FOTORECEPT: Sviečková na smotane

ingrediencie

600 g
bravčová sviečkovica
100 g
slanina
trochu
soľ
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
250 g
koreňová zelenina
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
1/2 KL
tymian
2 lístky
bobkový list
250 g
kyslá smotana
1 PL
hladká múka
podľa chuti
cukor

postup

Sviatočný obed:

1.

Mäso odblaníme. Polovicu slaniny pokrájame na pásiky, zvyšok nadrobno. Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
 
2.

Pokrájanú slaninu opražíme na masti, pridáme mäsko a prudko opečieme.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
3.

Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme koreniny. Mäso vrátime späť. Podlejeme a dusíme domäkka, pričom mäso obraciame, prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
4.

Mäkké mäsko vyberieme. Zeleninu a šťavu prelisujeme. Do smotany pridáme múku.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
5.

Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Omáčku dôkladne povaríme, pridáme soľ a cukor podľa chuti. A ešte chvíľu povaríme.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
6.

Farba omáčky je podľa toho, akú zeleninu použijeme.

Fotorecept: Sviečková na smotane
Fotorecept: Sviečková na smotane
Zdroj: kajusiQQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bzdu
19.1.2020 14:10 | |
+0 -1
Takže keď niečo robíme na kyslo s octom najprv ocot do jedla povariť a poto mlieko alebo smotana. No a keď používame kyslú smotanu tak ju treba rozrobiť s troškou studenej vody, dobre premiešať a potom pridať do varenia
mony882
25.1.2014 21:12 | |
+11 -7
a nezrazi sa omacka ked sa da kysl. smotana? mne sa zvykne zrazit aj ked dat do omacky ocot.
Mrs.Tischler
4.7.2015 07:22 | |
+11 -4
Musis nechat vychladnut a az potom pridat ocot alebo smotanu. Nie do uplne horucej. Ked je tak akurat vtedy pridas a nezrazi sa Ti.
LATRYNA
19.8.2019 05:37 | |
+9 -11
Vývar netreba nechať vychladnúť - treba ho len odstaviť z ohňa, vo väčšej miske rozmiešať smotanu s múkou a toto postupne riediť vývarom na polohustú "kašičku" ktorá sa potom naleje nazad do vývaru. Premiešať, nechať prejsť varom, omáčka zhustne a nezrazí sa vôbec.
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...