Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkové lievance s makovou plnkou

ingrediencie

80 g
ovsené vločky
250 ml
sójové mlieko
2 ks
vaječný bielok
1 KL
mletá škorica
1 KL
perníkové korenie
1 KL
mletý zázvor
1 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
med

Maková plnka

100 g
mletý mak
200 ml
sójové mlieko
2 PL
med
2 KL
maslo

postup

1.
Ovsené vločky pomelieme na jemno. Do misky pridáme k vločkám všetky korenia, vaječné bielka, med, kypriaci prášok a nakoniec vlažné mlieko.
2.
Všetko spolu poriadne premiešame, vznikne nám riedke cesto (nezľaknite sa riedkej konzistencie, výsledkom budu krásne prepečené a šťavnané lievance).
3.
Pečieme podľa chuti na ľubovoľnej panvici na minimálnej teplote (piekla som pri 0,5 stupňa z 3) prikryté pokrievkou. Na jednu dávku lievancov je treba počítať s cca 10 min. pečenia.
4.
Pripravíme si makovú plnku. Pomletý mak si dáme na panvicu, pridáme mlieko, maslo a med.
5.
Všetko spolu premiešame, necháme zovrieť a miešame dovtedy, pokým nám nevznikne hustá zmes.
6.
Makovú plnku necháme mierne vychladnúť, naplníme ňou zdobiace vrecúško a naservírujeme na lievance. Podľa chuti ozdobíme ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...