Pridať recept

FOTORECEPT: Pesto

ingrediencie

40 lístky
čerstvá bazalka
3 strúčiky
cesnaku
75 ml
olivový olej
trochu
čierne korenie
trochu
soľ
20 g
píniové oriešky
40 g
parmezán

postup

1.
Na prípravu tejto mňamky potrebujeme iba pár ingrediencií.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
 
2.
Do mixera vložíme lístky bazalky alebo ak robíme pesto v mažiari tak bazalku nakrájame najemno pridáme píniové oriešky.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
3.
Pridáme nastrúhaný parmezán alebo padano prilejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
4.
Všetky suroviny rozdrvíme v mažiari na jemnú pastu alebo rozmixujeme. Dochutíme soľou a čiernym korením. (Ak orechy nezoženiete skúste ich nahradiť napríklad rozdrvenými kukuričnými lupienkami) Podobným spôsobom môžete vyrobiť špenátové alebo rukolové pesto alebo pesto zo sušených paradajok.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
5.
Ja s ním milujem topinku alebo cestoviny, ale v pohode ho jem len tak :D
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.5.2014 22:10 | |
+4 -3
Piniove orisky je dobre pred tim trochu na sucho oprazit chut nepopsatelna...
Podobné články
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Špagety s pestom z medvedieho cesnaku
Pesto: Aké typy pesta poznáme, ako si ho správne pripraviť a uskladniť
Práve vyrobené domáce pesto z čerstvých surovín je čosi, čomu neodolá žiaden milovník cestovín. Použiť sa...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...