Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Opitý jahodový pohár

6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jahody
1 ks
pomaranč
4 PL
vodka
3 PL
práškový cukor
1 ks
vanilínový cukor
200 g
smotana na šľahanie
250 g
plnotučný tvaroh
4 PL
plnotučné mlieko

postup

1.
Jahody umyjeme a necháme odkvapkať. Cca 5-6 ks si odložíme vcelku na ozdobenie, ostatné odstopkujeme a pokrájame nadrobno. Z pomaranča vytlačíme šťavu (alebo si odmeriame cca 1 dcl pomarančovej šťavy z koncentrátu), zmiešame ju s vodkou (likérom) a s práškovým (alebo trstinovým) cukrom. Polejeme pokrájané jahody a na 1 hodinu uložíme do chladničky (misku som zakryla aj potravinovou fóliou, aby sme predišli tzv. "napáchnutiu" naložených jahôd a zlepšíme tak aj cirkuláciu pripravenej šťavy a kúskov jahôd).
2.
Smotanu osladíme vanilínovým cukrom (dá sa použiť aj kryštálový/trstinový cukor a čerstvo nastrúhaná vanilka) a ušľaháme.
3.
Do tvarohu rozotrieme mlieko (navýšila som množstvo mlieka o cca 3 lyžice oproti pôvodnému rozpisu) a zľahka vmiešame do šľahačky.
4.
Zachladené ovocie poukladáme na dno pohárov, zalejeme šťavou a navrstvíme tvaroh so šľahačkou. Tento postup opakujeme cca 2x. Ozdobíme celými jahodami.
5.
Výsledný pohár dáme opäť zachladiť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...