Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový koláčik

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
1/2 kocka
droždie
75 g
kryštálový cukor
75 g
zmäknuté maslo
2,5 dl
vlažné mlieko
trochu
soľ

Náplň

1 pohár
slivkový kompót
1 balíček
puding vanilkovo - smotanová príchuť
100 g
kryštálový cukor
5 dl
mlieko
400 g
kyslá pochúťková smotana
1 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si kvások: v troche vlažného mlieka rozpustíme 1 lyžicu cukru a namrvíme droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2.
V mise zmiešame múku, kvások, cukor, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo a trošku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku kysnúť.
3.
Počas kysnutia cesta si uvaríme puding z 5 dl mlieka, časti cukru a 1 vanilkového cukru.
4.
V miske si zmiešame kyslú pochúťkovú smotanu, zvyšok cukru, 1 vanilkový cukor a žĺtok. Bielok, ktorý nám zostal vyšľaháme na sneh a vmiešame tiež do kyslej smotany.
5.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a prenesieme na dobre vymastený plech a začneme vrstviť. Na spodok cesta rozotrieme uvarený vanilkovo-smotanový puding. Na puding poukladáme slivky a na povrch rozotrieme krém z kyslej smotany. Pečieme asi 45 min. pri 170 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...