Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový koláčik

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
1/2 kocka
droždie
75 g
kryštálový cukor
75 g
zmäknuté maslo
2,5 dl
vlažné mlieko
trochu
soľ

Náplň

1 pohár
slivkový kompót
1 balíček
puding vanilkovo - smotanová príchuť
100 g
kryštálový cukor
5 dl
mlieko
400 g
kyslá pochúťková smotana
1 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si kvások: v troche vlažného mlieka rozpustíme 1 lyžicu cukru a namrvíme droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2.
V mise zmiešame múku, kvások, cukor, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo a trošku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku kysnúť.
3.
Počas kysnutia cesta si uvaríme puding z 5 dl mlieka, časti cukru a 1 vanilkového cukru.
4.
V miske si zmiešame kyslú pochúťkovú smotanu, zvyšok cukru, 1 vanilkový cukor a žĺtok. Bielok, ktorý nám zostal vyšľaháme na sneh a vmiešame tiež do kyslej smotany.
5.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a prenesieme na dobre vymastený plech a začneme vrstviť. Na spodok cesta rozotrieme uvarený vanilkovo-smotanový puding. Na puding poukladáme slivky a na povrch rozotrieme krém z kyslej smotany. Pečieme asi 45 min. pri 170 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...