Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový koláčik

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
1/2 kocka
droždie
75 g
kryštálový cukor
75 g
zmäknuté maslo
2,5 dl
vlažné mlieko
trochu
soľ

Náplň

1 pohár
slivkový kompót
1 balíček
puding vanilkovo - smotanová príchuť
100 g
kryštálový cukor
5 dl
mlieko
400 g
kyslá pochúťková smotana
1 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si kvások: v troche vlažného mlieka rozpustíme 1 lyžicu cukru a namrvíme droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2.
V mise zmiešame múku, kvások, cukor, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo a trošku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku kysnúť.
3.
Počas kysnutia cesta si uvaríme puding z 5 dl mlieka, časti cukru a 1 vanilkového cukru.
4.
V miske si zmiešame kyslú pochúťkovú smotanu, zvyšok cukru, 1 vanilkový cukor a žĺtok. Bielok, ktorý nám zostal vyšľaháme na sneh a vmiešame tiež do kyslej smotany.
5.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a prenesieme na dobre vymastený plech a začneme vrstviť. Na spodok cesta rozotrieme uvarený vanilkovo-smotanový puding. Na puding poukladáme slivky a na povrch rozotrieme krém z kyslej smotany. Pečieme asi 45 min. pri 170 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...