Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska omáčka

ingrediencie

150 g
šunka
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 ks
petržlen
3 PL
maslo
trochu
zeler
1,5 litre
mäsový vývar
1 vetvička
tymian
1 vetvička
petržlenová vňať
1 PL
hladká múka
1 ks
bobkový list
200 ml
červené víno
3 PL
paradajkový pretlak
50 g
šampiňóny
3 PL
dezertné víno madeira
soľ

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, potom pridáme na kúsky pokrájanú mrkve, zeler, petržlen a celkom dobre opražíme. Následne pridáme odrezky zo šunky, petržlenovú vňať, tymián, hladkú múku a bokový list. Dobre premiešame, opražíme a dáme do predhriatej rúry. Tento základ za občasného miešania opečieme do zlata.
2.
Z rúry vytiahneme hrniec, postupne prilejeme víno, paradajkový vývar, pokrájané huby a vývar. Osolíme a varíme aspoň 60 minút aj dlhšie. Tuk a penu zbierame počas varenia
3.
Na záver túto omáčku prepasírujeme a pri nízkej teplote ju zredukujeme približne na liter alebo aj menej. Následne ju odstavíme a ochutíme madeirou. Túto omáčku môžeme servírovať s rôznymi druhmi mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?