Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodové rezy

30
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
vajce
150 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

Plnka

1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
250 g
maslo
1 kg
jahody
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Deň pred pečením zákuska 90 minúť varíme neotvorenú konzervu mlieka v dostatočnom množstve vody. Potom ho necháme vychladnúť.
2.
Na druhý deň vymiešame žĺtky s cukrom. Po premiešaní s tuhým bielkovým snehom a múkou cestíčko rozotrieme na pripravený plech. V predhriatej rúre ho upečieme.
3.
V mise vymiešame maslo s cukrom a nakoniec pridáme obsah mliečnej konzervy. Maslovo-mliečny krém natrieme na povrch vychladnutého cesta.
4.
Umytými a odkvapkanými jahodami husto obložíme krémovú vrstvu.
5.
Na jahody navrstvíme šľahačku, ktorú sme pripravili so stužovačom, prípadne s malým prídavkom práškového cukru. Koláč uložíme do chladničky. Pred podávaním pokrájame na kocky, posypeme nastrúhanou čokoládou a dekorujeme s jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
radu20
11.6.2013 21:45 | |
+1 -0
super, až na to, že ten karamelový krém sa hrozne rozteká...nevie niekto poradiť ako ho spraviť, aby tak netiekol? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.