Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodové rezy

30
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
vajce
150 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

Plnka

1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
250 g
maslo
1 kg
jahody
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Deň pred pečením zákuska 90 minúť varíme neotvorenú konzervu mlieka v dostatočnom množstve vody. Potom ho necháme vychladnúť.
2.
Na druhý deň vymiešame žĺtky s cukrom. Po premiešaní s tuhým bielkovým snehom a múkou cestíčko rozotrieme na pripravený plech. V predhriatej rúre ho upečieme.
3.
V mise vymiešame maslo s cukrom a nakoniec pridáme obsah mliečnej konzervy. Maslovo-mliečny krém natrieme na povrch vychladnutého cesta.
4.
Umytými a odkvapkanými jahodami husto obložíme krémovú vrstvu.
5.
Na jahody navrstvíme šľahačku, ktorú sme pripravili so stužovačom, prípadne s malým prídavkom práškového cukru. Koláč uložíme do chladničky. Pred podávaním pokrájame na kocky, posypeme nastrúhanou čokoládou a dekorujeme s jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
radu20
11.6.2013 21:45 | |
+1 -0
super, až na to, že ten karamelový krém sa hrozne rozteká...nevie niekto poradiť ako ho spraviť, aby tak netiekol? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...