Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Parené buchty

5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
200 g
slivkový lekvár
150 ml
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie
100 g
pomletý mak na posypanie

postup

1.
Z vlažného mlieka, pol lyžice práškového cukru, trošky múky a z droždia necháme vykysnúť kvások. Do misky kisky dáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vajce, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku hustého slivkového lekváru.
4.
Pospájame rožky štvorčekov smerom hore a vyformujeme okrúhle buchty. Na pomúčenej doske ich necháme podkysnúť.
5.
Do hlbšieho hrnca s vodou dáme parák a poukladáme naň buchty vedľa seba, pričom boky potierame rozpusteným maslom.
7.
Na tanieri posypeme makom a cukrom. Nakoniec polejeme podľa vlastných chutí. Ja polievam rozpusteným maslom alebo ríbezľovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...