Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Parené buchty

5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
200 g
slivkový lekvár
150 ml
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie
100 g
pomletý mak na posypanie

postup

1.
Z vlažného mlieka, pol lyžice práškového cukru, trošky múky a z droždia necháme vykysnúť kvások. Do misky kisky dáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vajce, rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku hustého slivkového lekváru.
4.
Pospájame rožky štvorčekov smerom hore a vyformujeme okrúhle buchty. Na pomúčenej doske ich necháme podkysnúť.
5.
Do hlbšieho hrnca s vodou dáme parák a poukladáme naň buchty vedľa seba, pričom boky potierame rozpusteným maslom.
7.
Na tanieri posypeme makom a cukrom. Nakoniec polejeme podľa vlastných chutí. Ja polievam rozpusteným maslom alebo ríbezľovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...