Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hot-dog z domácich žemličiek

9
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
vlažná voda
2 ČL
soľ
1 ČL
ocot
1 PL
masť
1/2 kocka
droždie
trochu
sezamové, ľanové, slnečnicové semienka
9 ks
kinder párky
1 ČL
cukor

postup

1.
Z prísad pripravíme klasické kysnuté cesto, nacháme vykysnúť minimálne pol hodiny. Na pomúčenej doske si urobíme 9 bochníčkov. Ak chceme žemličky v tvare psíka, nožom narežeme ušká, trochu vyformujeme, ako očká a ňufáčik dáme cereálne čokoládové guličky.
2.
Preložíme na vymastený plech, potrieme ich olejom, necháme podkysnúť a pečieme 40 minút pri 180 stup. C. Horúce preložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a utierkou, aby vychladli.
3.
Hot-dog robíme potom klasicky . Žemľu prerežeme, do nej uvarená kinder párka, kečup, šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.