Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bryndzové muffiny

5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
250 g
bryndza
2 ks
vajce
2 ks
cibuľa
150 g
oravská slanina
100 g
kyslá smotana
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Orestujeme na olivovom oleji. Medzitým si pripravíme lístkové cesto, ktoré vyvaľkáme, vykrojíme kruhy a natlačíme do foriem na muffiny. Na spodok dáme orestovanú cibuľu. Plnku urobíme z bryndze, kyslej smotany a vajec. Na cibuľu dáme plnku a vrch posypeme kockami slaniny. Dáme piecť do rúry na 200°C asi 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zaza03
2.4.2016 23:19 | |
+1 -0
Sú výborné :-) robím ich opakovane. Uvedená dávka mi vystačí na 24 ks muffín
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...