FOTORECEPT: Maslový koláč s domácim ríbezľovým džemom
9
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
140
g
maslo
40
g
práškový cukor
1/2
balíček
vanilkový cukor
250
g
hladká múka
100
g
mleté lieskové oriešky
podľa chuti
džem ríbezľový
postup
1.
Z preosiatej múky, zmäknutého masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
2.
Cesto rozdelíme, vyvaľkáme a jedna časť, tá väčšia pôjde na spodok formy a zo zvyšného cesta povykrajujeme srdiečka.
3.
Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. a natrieme džemom.
6.
Toto cesto je chuťovo dobré s jemnou maslovou chuťou a rada ho pečiem aj v lete, keď je sezóna čerstvého ovocia (namiesto lekváru dám tvaroh a ľubovoľné ovocie, ako čučoriedky, maliny...)
7.
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút)
Prajeme dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.