Krémová karfiolová polievka s pangrattou
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
karfiol
4
ks
zemiaky
podľa chuti
soľ
1
liter
zeleninový vývar
150
ml
sladká smotana
4
ks
staršie pečivo krajce chleba
1
PL
maslo
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
paprička čili
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do osolenej vody a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
2.
Pangratta : Zo staršieho chleba, vyberieme striedku, rozmrvíme na plech, pridáme roztopené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150°C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto treba dávať veľký pozor :-)
3.
Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.