Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bazový sirup

ingrediencie

30 ks
rozvitnuté kvety bazy
60 g
kyselina citrónová
3 kg
kryštálový cukor
3 litre
voda
1 ks
citrón

postup

1.
Dva litre vody a 60 g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy, zbavenej hrubých stopiek. Pridáme nakrájané kolieska citróna a necháme 24 hodín lúhovať. Občas premiešame.
2.
Po vylúhovaní precedíme cez husté sítko alebo gázu.
3.
Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor, zvaríme a necháme vychladnúť. Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a necháme zovrieť. Odstavíme a ešte horúcim sirupom naplníme sklené fľaše. Dáme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kahov
2.3.2017 15:58 | |
+9 -22
Nebolo by lepsie miesto "umelej" kyseliny citronovej pridat stavu z vytlaceneho citrona?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.