Pridať recept

Talianska mäsová štrúdľa

8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
múka
1 ks
vajce
4 PL
olej
1/4 KL
soľ
1 PL
ocot
150 g
roztopené maslo
125 ml
mlieko

Plnka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2 PL
olivový olej
400 g
mleté hovädzie mäso
1 zväzok
bazalka
1 konzerva
paradajka
1 KL
oregano
1 KL
mletá červená paprika
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
žltá paprika
1 ks
zelená paprika
2 ks
čerevená paprika
50 g
ementál

postup

1.
Misu alebo hrniec nahrejeme. Na cesto premiešame 125 ml vody so všetkými surovinami. Nadstavcami na ručnom šľahači alebo v robote všetko spracúvame asi 5 minút. Odstáť ho necháme asi 30 minút a pekáč potrieme maslom.
 
2.
Na plnku ošúpeme cibuľu s cesnakom a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme dosklovita najskôr cibuľu, potom cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho opečieme a rozdrobíme. Bazalku opláchneme a lístky pokrájame na rezančeky.
3.
Do mäsa pridáme paradajky, bylinky a koreniny. Za stáleho miešania dusíme 5 minút, potom podľa chuti posolíme. Ošúpeme ďalšiu cibuľu, papriky rozpolíme, vyčistíme a opláchneme. Všetko pokrájame na tenké pásiky.
4.
Rúru predhrejeme na 220°C. Na dno rúry dáme ohňovzdornú misu s horúcou vodou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme roztopeným maslom. Na ne rovnomerne rozdelíme mäsovú zmes a rovnomerne rozložíme zeleninu.
5.
Každé cesto zvinieme, štrúdle položíme vedľa seba na pekáč švíkom dolu a poprepichujeme hrotom noža. Potrieme ich maslom a pečieme 35-45 minút. Každých 10 minút štrúdle polejeme mliekom alebo smotanou (celkovo asi 150 ml). Asi 10 minút pred koncom pečenia posypeme syrom. Dopečieme, vyberieme z rúry a necháme odstáť 5 minút. Pokrájame na kúsky a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať