Ovocná roláda
14
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
180
g
cukor
3
balíčky
vanilkový puding
3/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
balíčky
nátierkové maslo
500
ml
šľahačka
2
balíčky
vanilínový cukor
3
PL
cukor
150
g
jahody
postup
1.
Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C do zlata.
3.
Po vytiahnutí položíme na ešte teplý korpus mokrú utierku a zrolujeme. Medzitým si pripravíme krém: nátierkové maslo zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme cukor.
4.
Vychladnuté cesto rozbalíme, vytiahneme utierku a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Potom potrieme krémom a znovu zrolujeme. Navrch poukladáme zvyšné jahody.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.