Pridať recept

Ovocná roláda

14
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
cukor
3 balíčky
vanilkový puding
3/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 balíčky
nátierkové maslo
500 ml
šľahačka
2 balíčky
vanilínový cukor
3 PL
cukor
150 g
jahody

postup

1.
Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.
 
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C do zlata.
3.
Po vytiahnutí položíme na ešte teplý korpus mokrú utierku a zrolujeme. Medzitým si pripravíme krém: nátierkové maslo zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme cukor.
4.
Vychladnuté cesto rozbalíme, vytiahneme utierku a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Potom potrieme krémom a znovu zrolujeme. Navrch poukladáme zvyšné jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.7.2013 17:55 | |
+1 -0
tam nie je nahodou preklap s tymi vanilkovymi cukrami raz 3 kusy raz 2 kusy nemali to byt pudingy alebo nieci ine opravte to prosim
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.