Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Varené hovädzie mäso

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
2 ks
cibuľa
600 g
zelenina
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie

postup

1.
Do vriacej vody vložíme mäso, pridáme cibuľu, soľ, bobkový list, zopár zrniek nového a čierneho korenia. Opätovne necháme zovrieť, následne zmiernime teplotu a prikryté budeme variť domäkka približne 2 hodiny.
2.
Vyberieme mäkké mäso a do vývaru dáme variť zeleninu (mrkva, karfiol, kaleráb, brokolica, fazuľku, špargľu...). Musíme dbať, aby zelenina zostala krehká. Vkladáme najskôr zeleninu, ktorá si na prípravu vyžaduje dlhší čas. Potom mäso pokrájame na plátky, prehrejeme vo vývare a servírujeme so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...