Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gaštanová torta

ingrediencie

1 kg
jedlé gaštany
6 ks
vajce
80 g
práškový cukor
50 g
hrubá múka
100 g
maslo
100 g
práškový cukor
jedlé gaštany
3 PL
rum
ríbezľový džem

postup

1.
Gaštany uvaríme, olúpeme, pretlačíme. Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme 8 lyžíc pretlačených vychladnutých gaštanov, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku a všetko spolu premiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou, dáme do nej cesto a v mierne teplej rúre upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme, natrieme ríbezľovým lekvárom, gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch potrieme čokoládovou polevou, podľa fantázie môžeme aj ozdobiť.
2.
Gaštanová plnka: Maslo s cukrom dobre vymiešame, pridáme gaštany, rum a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.