Pridať recept

FOTORECEPT: Fánky

4
porcie
205
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
4 ks
žĺtok
4 PL
kyslá smotana
trochu
rum
1 KL
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
olej na vyprážanie

postup

1.
Pripravíme si suroviny
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
 
2.
Všetky prísady zmiešame.
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
3.
Necháme postáť 2-3 hodiny.
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
4.
Potom vyvaľkáme a vytvarujeme rôzne tvary.
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
5.
Vyprážame v oleji.
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
6.
Nakoniec obalíme v cukre.
Fotorecept: Fánky
Fotorecept: Fánky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
27.1.2014 11:44 | |
+9 -0
máš ich krássne
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...