Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Estónsky kringel zo špaldovej múky

ingrediencie

Cesto

300 g
špaldová hladká múka
1 ks
vaječný žĺtok
30 g
maslo
120 ml
sójové mlieko
1 KL
vanilkový cukor
1 KL
sušené droždie

Náplň

2 ks
škoricový cukor
50 g
maslo

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárne chleba, zapneme program Cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na tenký plát.
2.
Roztopené maslo zmiešame so škoricovým cukrom a potrieme ním cesto.
4.
Obe polovice cesta pretočíme cez seba a spojíme do kruhu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Alunka682
3.6.2013 16:48 | |
+1 -0
toto je Estonsky kringel..nie českký trdelník, ten vyzerá úplne inak...trdelník sa motá na válec,po upečení váľa v škorici... :( viz. obrázok
dobruchut.sk
4.6.2013 13:27 | |
+0 -1
Máte pravdu, už sme to opravili. Vďaka za postreh.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...