Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hrachová kaša s údeným mäsom

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrach suchý
2 ks
bobkový list
4 strúčiky
cesnak
1 KL
majorán
4 PL
olej
3 PL
hladká múka
soľ
300 g
údené mäso

postup

1.
Deň vopred umytý a namočený hrach dáme variť spolu s údeným mäsom a bobkovým listom, po zovretí pozbierame vzniknutú penu a varíme 15-20 minút, nesolíme
2.
mäso vyberieme, nakrájame na plátky a odložíme, hrach varíme ďalej do mäkka
3.
po zmäknutí hrachu osolíme, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a majoránku, necháme povrieť, odstavíme a rozmixujeme na kašu, dáme späť na oheň variť
4.
z oleja a múky si pripravíme zápražku do ktorej pridáme zvyšok cesnaku, zalejeme studenou vodou,
6.
podávame s plátkami údeného vareného mäsa a čerstvým pečivom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
galovicova.anna
15.4.2015 11:46 | |
+3 -0
výborný (y)
mona1965
2.12.2013 12:27 | |
+4 -1
jedlo hodne drevorubača
kaska639
4.6.2013 22:29 | |
+1 -0
nejaka je biela ta kasa-to je tou mukou !! do kase ??
rtxr
15.9.2016 08:31 | |
+0 -0
Fakt je poriadna hlúposť dávať do hrachovej kaše múku!!! To si ktorá "kuchárka" vymyslela?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...