Pridať recept

Rostbíf

ingrediencie

800 g
roštenka
1 KL
maslo
1 PL
horčica
4 PL
olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Dobre očistenú roštenku a zbavenú šliach, tuku a blán posolíme, pokoreníme a potrieme horčicou aj časťou oleja. Následne ju zabalíme do alobalu, aby neobschla a necháme ju odležať v chladničke minimálne na 5 hodín. Môže aj dlhšie.
 
2.
Zvyšný olej rozohrejeme v pekáči, vložíme doň mäso a potom pekáč dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 220°C. Budeme piecť približne 15 minút z jednej strany aj 15 minút z druhej strany. Občas mäso pečieme polievame vypečenou šťavou, ale nepodlievame vodou. Počas pečenia roštenku potrieme maslom.
3.
Ako je dopečená necháme mäso ešte 10 minút vo vypnutej rúre, inak by z neho pri krájaní vytieklo veľa šťavy a bolo by celkom suché. Mäso vyberieme a na teplú úpravu ihneď nakrájame dlhým nožom na tenké plátky.
4.
Rostbíf na studenú úpravu musíme nechať úplne vychladnúť a prípadne ho aj zaťažiť, aby sa lepšie krájal.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať