Pridať recept

Plnený bravčový bôčik

ingrediencie

500 g
bravčový bôčik
soľ

Plnka

200 g
mleté bravčové mäso
100 g
sušené hríby
2 ks
vajce
2 PL
smotana
60 g
prerastená slanina
3 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Bôčik zbavíme kostí a kože a ostrým nožom doň urobíme otvor. Potom otvor trochu zvnútra posolíme.
 
2.
Smotanu, vajcia, mäso, slaninu pokrájanú na drobné kocky, sušené hríby, ktoré sme pred tým namočili do mlieka a potom pokrájali, soľ, prelisovaný cesnak a čierne korenie dobre premiešame a necháme na chvíľku postáť.
3.
Naplníme otvor v bôčiku, uzavrieme špajdľami alebo ihlami a takto pripravené mäso vložíme do pekáča a v predhriatej rúre sprudka upečieme. Následne ho trošku podlejeme a za občasného obracania a podlievania pečieme asi pol druhej hodiny. Keď je mäso hotové pokrájame ho a servírujeme s opečenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.