Pridať recept

Mleté holandské rezne

ingrediencie

100 ml
smotana
150 g
syr Eidam
2 PL
mlieko
1 ks
citrón
2 ks
vajce
600 g
mleté bravčové mäso
1 KL
citrónová kôra
mleté biele korenie
soľ
muškátový kvet
strúhanka
olej na vyprážanie

postup

1.
Osolíme, okoreníme mleté mäso, pridáme kôru z dobre umytého citróna, vajcia, smotanu, nastrúhaný syr a dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
 
2.
Zo zmesi vyhotovíme ploché oválne rezne, obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v preosiatej strúhanke.
3.
V rozohriatom oleji vypražíme rezne dozlata. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke, čím ich zbavíme prebytočného tuku. Servírujeme ozdobené kúskami citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať