Mleté holandské rezne
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
smotana
150
g
syr Eidam
2
PL
mlieko
1
ks
citrón
2
ks
vajce
600
g
mleté bravčové mäso
1
KL
citrónová kôra
mleté biele korenie
soľ
muškátový kvet
strúhanka
olej na vyprážanie
postup
1.
Osolíme, okoreníme mleté mäso, pridáme kôru z dobre umytého citróna, vajcia, smotanu, nastrúhaný syr a dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
2.
Zo zmesi vyhotovíme ploché oválne rezne, obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v preosiatej strúhanke.
3.
V rozohriatom oleji vypražíme rezne dozlata. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke, čím ich zbavíme prebytočného tuku. Servírujeme ozdobené kúskami citróna.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.