Pridať recept

Mleté rezne z teľacieho mäsa

ingrediencie

100 g
zelené olivy
4 ks
paradajka
2 ks
rožok
600 g
teľacie mäso
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
citrón
2 ks
vajce
2 PL
maslo
150 ml
biele víno
2 PL
olivový olej
hladká múka na obaľovanie
petržlenová vňať
soľ
ďumbier mletý
biele mleté korenie
mlieko
muškátový kvet

postup

1.
Zomelieme teľacie mäso aj s rožkami namočenými do mlieka vyžmýkanými a cibuľou. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, postrúhanú kôru z citróna a vajcia. Všetko dobre premiešame a necháme aspoň na 2 hodiny odstáť.
 
2.
Z tejto zmesi vyformujeme tenké rezne, ktoré zľahka obalíme v múke a pomaly opražíme z oboch strán na rozohriatom oleji.
3.
Následne pridáme maslo, prilejeme víno a chvíľku prikryté podusíme. Vložíme ošúpané a pokrájané paradajky a vykôstkované olivy. Budeme dusiť minimálne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať