Mleté rezne z teľacieho mäsa
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
zelené olivy
4
ks
paradajka
2
ks
rožok
600
g
teľacie mäso
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
citrón
2
ks
vajce
2
PL
maslo
150
ml
biele víno
2
PL
olivový olej
hladká múka na obaľovanie
petržlenová vňať
soľ
ďumbier mletý
biele mleté korenie
mlieko
muškátový kvet
postup
1.
Zomelieme teľacie mäso aj s rožkami namočenými do mlieka vyžmýkanými a cibuľou. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, postrúhanú kôru z citróna a vajcia. Všetko dobre premiešame a necháme aspoň na 2 hodiny odstáť.
2.
Z tejto zmesi vyformujeme tenké rezne, ktoré zľahka obalíme v múke a pomaly opražíme z oboch strán na rozohriatom oleji.
3.
Následne pridáme maslo, prilejeme víno a chvíľku prikryté podusíme. Vložíme ošúpané a pokrájané paradajky a vykôstkované olivy. Budeme dusiť minimálne 15 minút.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.