Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka so špenátom

ingrediencie

250 g
čerstvý špenát
600 g
mleté bravčové mäso
2 PL
olej
3 ks
cibuľa
250 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
zmes korenia čubrica
olej

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji, potom pridáme mleté mäso a opečieme, prípadne hrudky roztláčame vidličkou. Túto zmes posolíme, pokoreníme a pridáme prelisovaný cesnak a tiež čubricu.
2.
Olejom potrieme pekáč a vkladáme doň striedavo vrstvu mäsa a špenátu. Z listov pred tým odtrhneme stonky a sparíme ich horúcou vodou. Vrchnú vrstvu tvorí mäso.
3.
Pripravenú musaku podlejeme troškou vody a pečieme v mierne predhriatej rúre približne 40 minút. Na záver vyšľaháme vajcia s kyslou smotanou a zalejeme ňou musaku a chvíľku zapekáme. Môžeme podávať spolu s čerstvým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.