Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Istanbulská musaka

ingrediencie

8 ks
paradajka
4 ks
paprika
2 ks
vajce
2 ks
baklažán
600 g
mleté mäso
5 PL
olivový olej
300 ml
mäsový vývar
1 PL
maslo
2 PL
strúhanka
300 g
ryža
6 strúčikov
cesnak
mleté čierne korenie
kajenské korenie
soľ
petržlenová vňať
paradajková šťava
bazalka
oregano

postup

1.
Osolíme, okoreníme mäso (zmes hovädzieho a teľacieho mäsa) ochutíme štipkou kajenského korenia a opečieme na časti rozohriateho oleja a prípadne hrudky roztlačíme vidličkou. Na kocky pokrájame na papriky, zľahka opražíme na ďalšej časti oleja a primiešame aj s vajíčkami do mäsovej zmesi.
2.
Na malé kúsky pokrájame paradajky, posekáme cesnak nadrobno a baklažány nakrájame na plátky a opražíme na zvyšnom oleji.
3.
Do pekáča budeme ukladať striedavo vrstvu opečených baklažánových plátkov a paradajok, vrstvu uvarenej ryže a vrstvu mäsovej zmesi. Zalejeme vývarom, posypeme strúhankou a nakrájanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom.
4.
Budeme musaku piecť približne 40 minút v rozohriatej rúre. Podávame ju podliatu paradajkovou šťavou, ochutenou oreganom a bazalkou, s varenými zemiakmi alebo bielym chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.