Pridať recept

Jahňacina s paprikou a cestovinami

4
porcie
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
extra panenský olivový olej
500 g
jahňacie mäso
250 g
šalotka
1 ks
mrkva
2 stonky
vňaťový zeler
2 ks
červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
paradajka
200 ml
biele suché víno
2 PL
citrónová šťava
3 ks
bobkový list
2 PL
svetlohnedý cukor
350 g
cestoviny
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Vo veľkej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme plátky jahňacieho mäsa a na silnom ohni ich opekáme 5 minút, aby rovnomerne zhnedli. Priebežne ich obraciame.
 
2.
Pridáme rozpolenú šalotku, postrúhanú mrkvu, nahrubo pokrájaný zeler aj papriku, roztlačený cesnak a pražíme ďalšie 3-4 minúty domäkka. Pridáme paradajky spolu so šťavou, víno, citrónovú šťavu, bobkový list a cukor. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame, znovu necháme zovrieť a opäť premiešame. Nádobu prikryjeme a mäso pečieme v rúre 1 ¼ hodiny, alebo kým nie je mäkké.
3.
Keď je mäso takmer mäkké, dáme do veľkého kastróla s vriacou vodou variť makaróny. Varíme ich al dente 10-12 minút alebo podľa návodu na obale. Hotové makaróny scedíme a vmiešame do mäsovej zmesi. Podávame horúce, ozdobené postrúhanou citrónovou kôrou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať