Pridať recept

Perzský kuskus s jahňacím mäsom

ingrediencie

350 g
jahňacie stehno
1 PL
extra panenský olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
ďumbier
2 ks
cibuľa
1 ks
čerstvá čili paprička
2 štipky
šafránové vlákno
2 KL
mletý koriander
2 KL
mletá rasca
1 KL
mletá škorica
1 KL
sladká paprika
100 g
datle
600 ml
jahňací vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
granátové jablko

Pistáciový kuskus

300 ml
jahňací vývar
400 g
kuskus
15 g
koriander
25 g
pistácie

postup

1.
Rozohrejeme veľkú panvicu s hrubým dnom a nasucho v nej v niekoľkých dávkach opečieme na kocky nakrájané jahňacie mäso dohneda. Dierkovanou naberačkou ho vyberieme a odložíme nabok.
 
2.
Do panvice prilejeme olej, pridáme nadrobno posekaný cesnak, postrúhaný ďumbier, pokrájanú cibuľu a čili papričku. Za častého miešania pražíme na slabom ohni 10 minút.
3.
Do panvice vrátime jahňacie mäso, pridáme šafran, mletý koriander, rascu, škoricu a sladkú papriku. Za stáleho miešania pražíme asi 30 sekúnd, potom pridáme datle a prilejeme vývar. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké.
4.
Asi 15 minút pred koncom dusenia pripravíme kuskus. V kastróle necháme zovrieť vývar, potom prisypeme kuskus a znovu necháme zovrieť. Odstavíme, prikryjeme dobre tesniacou pokrievkou a necháme 10 minút postáť.
5.
Kuskus skypríme vidličkou, vmiešame koriander aj pistácie a navŕšime ho na ohriaty tanier. Naň dáme jahňacie mäso, posypeme jadierkami z granátového jablka a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poznáte kuskus? Viete ako ho ochutiť a pripraviť?
Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac,...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...