Perzský kuskus s jahňacím mäsom
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
jahňacie stehno
1
PL
extra panenský olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
ďumbier
2
ks
cibuľa
1
ks
čerstvá čili paprička
2
štipky
šafránové vlákno
2
KL
mletý koriander
2
KL
mletá rasca
1
KL
mletá škorica
1
KL
sladká paprika
100
g
datle
600
ml
jahňací vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
granátové jablko
Pistáciový kuskus
300
ml
jahňací vývar
400
g
kuskus
15
g
koriander
25
g
pistácie
postup
1.
Rozohrejeme veľkú panvicu s hrubým dnom a nasucho v nej v niekoľkých dávkach opečieme na kocky nakrájané jahňacie mäso dohneda. Dierkovanou naberačkou ho vyberieme a odložíme nabok.
2.
Do panvice prilejeme olej, pridáme nadrobno posekaný cesnak, postrúhaný ďumbier, pokrájanú cibuľu a čili papričku. Za častého miešania pražíme na slabom ohni 10 minút.
3.
Do panvice vrátime jahňacie mäso, pridáme šafran, mletý koriander, rascu, škoricu a sladkú papriku. Za stáleho miešania pražíme asi 30 sekúnd, potom pridáme datle a prilejeme vývar. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké.
4.
Asi 15 minút pred koncom dusenia pripravíme kuskus. V kastróle necháme zovrieť vývar, potom prisypeme kuskus a znovu necháme zovrieť. Odstavíme, prikryjeme dobre tesniacou pokrievkou a necháme 10 minút postáť.
5.
Kuskus skypríme vidličkou, vmiešame koriander aj pistácie a navŕšime ho na ohriaty tanier. Naň dáme jahňacie mäso, posypeme jadierkami z granátového jablka a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.