Pridať recept

Zemiakový ježko s mäskom

ingrediencie

4 ks
zemiaky
200 g
kuracie mäso
1 šálka
baby karotka
1 šálka
zelený hrášok
1 šálka
kukurica
10 dkg
syr Eidam
10 kg
údený syr
štipiek
soľ
trochu
grilovacie korenie
PL
maslo

postup

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Osolíme, okoreníme a opražíme na oleji, alebo masle do mäkka. Môžme si mäso aj ugrilovať ak máme domáci gril. Zeleninku premyjeme a podusíme na masle. Zemiaky v šupke dobre umyjeme a necháme uvariť do mäkka v osolenej vode. Potom ich vyberieme, narežeme na ježka a do zárezov poukladáme nastrúhaný syr. Dáme do rúry zapiecť, asi na 10 minút. Vyberieme a na záver zemiaky potrieme maslom a posypeme aj údeným syrom. Servírujeme spolu so zeleninkou a mäskom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať