Sacherová torta
16
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
300
g
čokoláda na varenie
160
g
hladká múka
2
ks
vanilkový cukor
1/2
balíček
prášok do pečiva
marhuľový lekvár
postup
1.
Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov. Tortovú formu vymažeme. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st. Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.
2.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.