Viedenský rezeň
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
citrón
800
g
teľacie stehno
hladká múka
strúhanka
soľ
olej na vyprážanie
postup
1.
Klasický viedenský rezeň pripravíme z plátka teľacieho mäsa, ktorý by mal mať hrúbku približne 5 mm a odkrojíme ho z teľacieho stehna cez vlákna. Mäso jemne naklepeme, najlepšie cez fóliu, potom sformujeme do pôvodného tvaru a osolíme.
2.
Takto pripravené teľacie rezne obalíme v hladkej múke, vyšľahaných vajíčkach a v preosiatej strúhanke. Rezne dáme do vyššej vrstvy oleja a vyprážame z oboch strán dozlata.
3.
Potom ich vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a zbavíme ich prebytočného oleja na papierových obrúskoch. Servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu sa najčastejšie volia varené zemiaky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.